Orthopedie | Orthopedische hoefsmid

Mocht uw paard kreupel of onregelmatig zijn, dan is het belangrijk om door middel van een grondig onderzoek de oorzaak van de kreupelheid te achterhalen. Pas als de oorzaak bekend is kan een effectieve behandeling worden ingezet.

De kliniek beschikt over een verharde monsterbaan en omheinde harde en zachte volte om op een veilige manier het kreupelheidsonderzoek uit te voeren. Nadat bekend is aan welk been het paard kreupel is kan door middel van lokale anesthesie achterhaald worden in welke regio van dit been het probleem zit.

Voor verdere diagnostiek beschikt de paardenkliniek over moderne apparatuur die nodig is om een grondig kreupelheidsonderzoek uit te voeren. Zoals een digitaal röntgenapparaat en een echografisch apparaat. Met een röntgenapparaat kunnen de botten in beeld gebracht worden en met de echo de weke delen, zoals pezen en banden van het gewricht.

Orthopedische hoefsmid Olivier Smink

Bij verschillende orthopedische problemen kan aangepast, orthopedisch beslag deel uitmaken van de behandeling en het paard veel verlichting bieden. Voorbeelden hiervan zijn peesproblemen, arthrose en hoefbevangenheid. Wij werken samen met hoefsmid Olivier Smink, een hoefsmid met jarenlange ervaring met het aanbrengen van orthopedisch beslag. Het is mogelijk om een afspraak met Olivier te maken op onze kliniek. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

> Maak een afspraak

 

Klik hier voor de algemene voorwaarden

Contact

Paardenkliniek De Zuideres
Zuideresweg 2A
9441 TZ Orvelte

0592-501651