Orthopedie | Mesotherapie

Mocht uw paard kreupel of onregelmatig zijn, dan is het belangrijk om door middel van een grondig onderzoek de oorzaak van de kreupelheid te achterhalen. Pas als de oorzaak bekend is kan een effectieve behandeling worden ingezet.

De kliniek beschikt over een verharde monsterbaan en omheinde harde en zachte volte om op een veilige manier het kreupelheidsonderzoek uit te voeren. Nadat bekend is aan welk been het paard kreupel is kan door middel van lokale anesthesie achterhaald worden in welke regio van dit been het probleem zit.

Voor verdere diagnostiek beschikt de paardenkliniek over moderne apparatuur die nodig is om een grondig kreupelheidsonderzoek uit te voeren. Zoals een digitaal röntgenapparaat en een echografisch apparaat. Met een röntgenapparaat kunnen de botten in beeld gebracht worden en met de echo de weke delen, zoals pezen en banden van het gewricht.

Mesotherapie

Mesotherapie is een behandelmethode die vaak met succes wordt toegepast om pijn in de rug te bestrijden. Deze methode wordt al sinds 1952 in de humane geneeskunde gebruikt en sinds 2002 wordt het ook veterinair toegepast.

Bij mesotherapie wordt er met behulp van hele dunne naaldjes een kleine hoeveelheid medicatie in de mesoderm (middelste gedeelte van de huid) gebracht. Hiermee worden de zenuwen die pijn doorgeven tijdelijk verdoofd, waardoor de spieren kunnen ontspannen. Wanneer dit wordt gecombineerd met fysiotherapie en de juiste beweging kan de vicieuze cirkel van de pijnlijke spieren worden doorbroken. Vaak kan de training van het paard dan weer snel hervat worden.

Over het algemeen zijn 1 á 2 behandelingen voldoende om verbetering te zien. Het effect van de behandeling kan 7-10 dagen na de behandeling waargenomen worden. Uiteraard is het effect van de behandeling afhankelijk van de oorzaak van de pijn en de duur dat het probleem al bestaat. Daarnaast heeft de conditie van het paard ook effect op de behandeling.

> Maak een afspraak

 

Klik hier voor de algemene voorwaarden

Contact

Paardenkliniek De Zuideres
Zuideresweg 2A
9441 TZ Orvelte

0592-501651